May 13, 2016

Pagina web pentru radiouri: la ce trebuie să fim atenţi

Pagina de internet a radioului este la fel ca şi în cazul celor care reprezintă companii: o adevărată carte de vizită. Iar dacă vreţi ca ascultătorii să vă viziteze mai des şi să nu plece cu o primă impresie proastă, trebuie să trataţi foarte serios problema şi să fiţi atenţi la câteva aspecte.

  1. Nu inundaţi site-ul cu reclame ale sponsorilor – prima pagină trebuie să arate clar că reprezintă un radio, nu cine ştie ce companie care plăteşte publicitate acolo.

  2. Nu puneţi sus, în topul paginii, informaţiile despre vreme. Majoritatea vizitatorilor au aplicaţii speciale în acest scop, nu vin pe site-ul vostru să afle cum va fi vremea.

  3. Vizitatorilor nu le plac nici posturile de blog unde sunt închise comentariile. Asta poate sugera că refuzaţi interacţiunea cu ei.

  4. Foarte enervante, vizual, sunt textele mici şi pozele micuscule. Ştim cu toţii, trendul este invers: imagini mari şi atrăgătoare, texte cu font suficient de mare încât să poată fi citite cu uşurinţă.

  5. Evident, dacă le sugeraţi cititorilor să dea SHARE, ar trebui să aveţi şi conţinut interesant, care să merite distribuit mai departe.

  6. Şi mai enervante sunt site-urile care nu au o versiune de mobil – adică arată îngrăzitor şi extrem de greu de citit pe mobile. Tot mai mulţi oameni vă vor vizita de pe mobil, deci merită efortul de a construi un site „responsive”.

  7. Podcasturi puţine sau inexistente – şi tendinţa oamenilor de a asculta podcasturi este în creştere. De ce să le eviţi? Doar eşti staţie de radio!

  8. La fel, orice staţie de radio ar trebui să includă pe site un link pentru stream live. Acesta trebuie să se afle la vedere, nu să obligi vizitatorul să dea „n” click-uri. De asemenea, nu limitaţi accesul la stream pe baze geografice – de exemplu, să puneţi un stream valabil doar pentru judeţul Cluj. Internetul e la nivel global!

  9. Încercaţi să evitaţi şi bannerele cu imagini pe care le foloseşte toată lumea. Dacă văd aceeaşi imagine peste tot, vizitatorii vor crede că e doar un site oarecare, fără nimic deosebit.

  10. De asemenea, regula se aplică şi la template: sunt atâtea variante, încât nu e greu să alegi o temă diferită de alte site-uri şi să eviţi să arăţi ca alte 100 de pagini web ale altor staţii de radio.